pondelok 25. februára 2019

Februároví obľúbenci | 2019

Ahojte, krásky!
Najkratší mesiac v roku sa nám pomaly blíži ku koncu a mne napadlo, že Vám ponúknem veľmi rozšírený koncept článkov - obľúbenci. V nasledujúcich riadkoch teda môžete očakávať nálož kozmetických aj nekozmetických produktov, ktoré mi za posledné dni najviac prirástli k srdcu a používala som ich dennodenne.

                                                                               NEDEKORATÍVNA KOZMETIKA
Nedávno som uskutočnila v obchode Yves Rocher väčší nákup a všetky vybraté produkty sa mi osvedčili, tak Vám ich musím ukázať: krém Pure Calmille ma spočiatku prekvapil svojou veľmi riedkou konzistenciou - obávala som sa, že na moju suchú pleť sa hodiť nebude - ale opak bol pravdou. Nádherne pleť vyživí a každé ráno sa budím s peknou, ukľudnenou tvárou. Druhým je odličovacie mlieko a toner v jednom z rovnakej rady Pure Calmille, ktoré mi po dopoužívaní môjho obľúbeného mlieka od Marrionaud robí každodenného parťáka pri večernom odličovaní.

Keď sme už pri tom odličovaní, v drogérii som našla aj odličovač očí, na ktorý nedám dopustiť. Zakúpiť si ho môžete v sortimente značky Balea v dvoch verziách - s olejom a bez, ja preferujem ten dvojfázový s olejom.
Na vlasy som si v poslednej dobe obľúbila Keratínovú masku na poškodené a suché vlasy od Kallosu, ktorá mi výrazne zľahčuje rozčesávanie. Toto obrovské 1000ml balenie ma vyšlo na dve eurá!


DEKORATÍVNA KOZMETIKA
Ohľadom dekoratívky som Vám v poslednej dobe priniesla na blog dosť veľa článkov a kedže ide o kategóriu, v ktorej som tento mesiac veľa nových výrobkov nekupovala (vlastne ŽIADNY - wow, som na seba pyšná! :D), budem Vás navigovať na samostatné články o mojich najobľúbenejších produktoch.
Linka je moje must have a konečne sa mi podarilo objaviť v drogérii takú, ktorá na 100 % vyhovuje mojim požiadavkám - Najlepšia LINKA za 3 eurá z drogérie!
Čo sa make-upov týka, stále pendlujem medzi mojimi troma najobľúbenejšími (všetky z drogérie), ktoré som Vám opísala už v samostatnom článku - TOP 3 make-upy z drogérie do 10 eur!
O líčenie očí sa u mňa pravidelne starajú paletky z AliExpressu, ktoré snáď nikdy neprestanem na tomto blogu vychvaľovať - ALIEXPRESS: Skvelé paletky na oči!
V nedávnom článku som priniesla aj mojich sedem favoritov z drogérie, pričom išlo o samé produkty z dekoratívnej kozmetiky, takže tam určite nájdete mojich absolútnych favoritov - TOP 7 lacných produktov z DROGÉRIE, ktoré sa oplatí kúpiť! 

MÓDA
Čo sa tejto kategórie týka, všetkých mojich tohtomesačných obľúbencov sa mi podarilo vsadiť do jedinej fotky - nádherný biely kožuch (Terranova), slaboružová kabelka so zlatými detailami (Cribs) a vysoké čierne čižmy (značku si už nepamätám, ale nájdete ich v mnohých obuviach). Takto vyzerá môj klasický zimný outfit :)

KNIHA
Šok z pádu od Nathana Filera získal cenu za knihu roka 2013 (Costa Book Award) a tento príbeh mapuje život tínedžera menom Matthew Holmes, u ktorého sa objaví schizofrénia po náhlej smrti jeho brata. Ten životy svojej rodiny vo výraznej miere ovplyvňuje aj napriek tomu, že už nie je medzi živými a autor tak zároveň poukazuje na rôzne spôsoby, ako sa ľudia vyrovnávajú so smútkom. Na pozadí schizofrénie Filer rozoberá tabu ohľadom duševnej choroby, v ktorej - rovnako ako v knihe - nie je nič jednoduché ani jasné. Kto hovorí pravdu a čo tou pravdou vlastne skutočne je? Daily Telegraph Šok z pádu zhodnotil: „Sladkobôľne a nádherne utkvie v pamäti...citlivé a dojímavé." Naozaj, po prečítaní tejto knihy niečo vo Vás už nikdy nebude také, ako bolo predtým.

„Porozprávam Vám, čo sa stalo, lebo to bude vhodný spôsob, ako vám predstaviť svojho brata. Volá sa Simon. Myslím, že ho budete mať radi. Ja ho naozaj mám rád. O niekoľko strán ďalej už bude mŕtvy. A potom už nikdy nebol taký ako predtým." (zo zadnej strany knihy)

FILM/SERIÁL
Jane the Virgin je americký televízny seriál s prvkami satirickej romantickej komediálnej drámy a telenovely. Je to voľná adaptácia venezuelskej telenovely Juanin zázrak. Seriál sleduje život Jane Villanuevovej (Gina Rodriguez), nábožnej mladej Latinoameričanky, ktorá je panna a otehotnie po tom, čo je omylom umelo oplodnená. Seriál paroduje hlášky z latinsko-amerických telenoviel." (zdroj: Wikipédia)

Priznám sa, že ak by som si tento popis prečítala predtým, ako som videla prvú časť, určite by som tento seriál zavrhla a nikdy sa naňho nepozrela. Naisto by som si povedala: „Telenovela? To určite nie je pre mňa!" Jane the Virgin je však omnoho viac ako nejaká telenovela, ktorú si pamätáme z detských čias pri káve s babkou. Už po pár minútach sa do týchto postáv zaručene zamilujete a budete s nimi prežívať každý úspech, ale aj tvrdé pády. Popritom sa občas budete smiať tak veľmi, až chytíte štikútku alebo sa Vám od smútku budú po lícach kotúľať krokodílie slzy.


(zdroj fotiek: Instagram - cwjanethevirgin)

HUDBA
Čo sa hudby týka, v poslednej dobe som si obľúbila skôr pomalšie piesne a sústredila som sa najmä na text (zima na mňa nepôsobí dvakrát pozitívne :D - som typické summer baby :). Ide zväčša o kúsky, ktoré možno mnoho z Vás poznať nebude, ale rozhodne odporúčam vypočuť si ich.

Harry Hudson - Yellow Lights
So what should I do in the darkness of you
When you light up my moon from July until June
What would I do if there wasn't a you?
Would you sing about me like I sing about you?


SZA - Drew Barrymore
I get so lonely, I forget what I'm worth
We get so lonely, we pretend that this works
I'm so ashamed of myself think I need therapy
I'm sorry I'm not more attractive



Chase Atlantic - Moonlight
We're running in the moonlight
We're dancing in the open waves
You're hangin' for a good time
Something that'll make you stay
And girl, you fall down again

Mac Miller - Grand Finale 
The hallucinations have stopped, finally, thank God, but uh, my adrenaline reserves are burning out and I'm staring straight into the face of a total psychotic freakout

Queen - Love of my life
Love of my life, you've hurt me
You've broken my heart and now you leave me

Panic! At The Disco - High Hopes
Had to have high, high hopes for a living
Didn't know how but I always had a feeling
I was gonna be that one in a million
Always had high, high hopes

Ariana Grande - ghostin
He just comes to visit me
When I'm dreaming every now and then
And after all that we been through
There's so much to look forward to

CITÁT

No a nakoniec som si nemohla odpustiť nepridať sem aj túto minikategóriu, najmä po tom, čo som na Instagrame (pre môj Instagram KLIK TU - rada tam s Vami pokecám) náhodou natrafila na jednu krásnu myšlienku.

„Isn´t it funny how we feel stuck when we are also surrounded by nothing but opportunities?"


Tak čo vy a február? Ktoré kúsky, či myšlienky alebo piesne ste si v tomto mesiaci obľúbili? Poznáte niektorých z mojich obľúbencov? Určite mi to dajte vedieť dole do komentárov, budem sa veľmi tešiť :)

Veľmi si cením, že ste sa dočítali až na úplný koniec. Ak máte chuť prečítať si viac mojich článkov, na bočnej lište nájdete políčko Sleduj môj blog, kde sa môžete prihlásiť, aby ste boli upozorňovaní na každý nový článok (ak ste na mobile, nastavte si webovú verziu a nájdete to pod článkom). Takisto sú tam aj moje sociálne siete, kde sa s Vami tiež rada uvidím.

Majte ešte krásny zvyšok dňa! 

28 komentárov:

  1. Na Kallos slýchám celkem chválu, ale ještě jsem od nich nic nezkoušela. O seriálu jsem už taky slyšela, ale ještě jsem neměla příležitost se na něj podívat. Jinak fajn článek:) Já měla tento měsíc jediné motto - Nějak to přežiješ:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež som si ho kúpila na základe odporúčaní a som spokojná :) Jane the Virgin odporúčam všetkými desiatimi, neustále o tomto seriáli každému rozprávam :D Ďakujem za pochvalu, veľmi si to cením :) Tak to dúfam, že ďalší mesiac bude pre teba podstatne lepší! :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  2. Odličovač Balea je naozaj veľmi dobrý, dlho som ho používala no teraz som našla lepší od Garnier. Tiež je dvojfázový z radu Sensitive. Odličovač Yves Rocher je tiež veľmi dobrý a pleť aj hydratuje, minule som ho však akosi nevedela v obchode nájsť tak dúfam, že neskončil.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne zatiaľ Balea vyhovuje, ale ak by som chcela nejaký nový, pozriem sa na Garnier :) Tak to dúfam aj ja, lebo je ozaj skvelý, toho by bola veľká škoda :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  3. Oooch to odličovacie mlieko a toner v jednom to je pre mňa strašiak, nikdy viac by som ho už nekúpila ale zase keď som ho dala potom kamoške tak jej vyhovoval tak ako tebe :) Je to teda strašne individuálne a na Kallos produkty počujem samé chvály. Zatiaľ som mala len sprej 12 in 1 na vlasy a potom ochranu pred teplom keď si vlasy žehlím :)
    Recenzie-Kozmetiky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vážne? Tak to si ma teraz veľmi prekvapila, ja si ho naozaj neviem vynachváliť! :) Ale presne ako vravíš, kozmetika je nesmierne individuálna vec :) Kallos rozhodne odporúčam, pomer cena-výkon je skvelý :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  4. Ja som s profuktami Yves Rocher veľmi spokojná a od kedy ich používam a to rôzne som už pomenila tak sa mi nestalo, že by som mala tak šupinatú pokožku ako kedysi predtým keď som používala lacne krémy. Fakt za mňa topka, a ten odličovací krém? bez neho si to už neviem predstaviť ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Yves Rocher som si tiež v poslednej dobe veľmi obľúbila, určite tam začnem nakupovať častejšie :) Som rada, že aj tebe ich produkty vyhovujú :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  5. Kallos má perfektné výrobky, dostala som sa k nim straaaaašne dávno a už vtedy boli super! A inak všetky produkty od Yves Rocher sú pefektné, mne sa nestalo, že by mi niečo od nich nesadlo. ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím, tieto dve značky sú naozaj skvelé! :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  6. Kallos jsem dříve taky dost používala. Nejvíce se mi líbilo, že se jejich výrobky dají koupit i v obrovském balení. Na mé dlouhé vlasy úplně ideální. Yves Rocher mám taky ráda a ten odličovač od Balei jsem ještě ani neviděla. Tak se po něm podívám.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, tie Kallos balenia sú obrovské :D Odličovač rozhodne odporúčam, dokáže oči nádherne a rýchlo odlíčiť bez toho, aby ich dráždil :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  7. Ta maska na vlasy je teda bomba za tu cenu! Jako ty to máš s kosmetikou, já to mám takhle s jídlem :D Miluju zdravou stravu, takže si furt něco kupuju. Moje poslední radost byl javorový sirup, který jsem ukořistila v akci v Lídlu za 70kč (necelé 3 eura). Z oblečení jsem si oblíbila bordo tílko s černou minisukní a béžovým psaníčkem :)

    WantBeFitM

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A je aj ozaj skvelá! :) Javorový sirup je super, mám ho veľmi rada :) A skvelý outfit :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  8. Ta keratinová maska vypadá moc dobře. Také mám suché vlasy a určitě stojí za to, ji vyzkoušet :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rozhodne odporúčam, moje poškodené vlasy pomaly, ale isto, dáva do poriadku :) A za tú cenu - prosto paráda! :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  9. No vidím, že oblíbenců za únor máš mnoho a z různých kategorií, což je paráda!:) Dala si mi tipy na písničky, knížku a mnoho dalšího! :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím, je toho celkom dosť :D Tak to sa nesmierne teším a dúfam, že sa ti budú páčiť rovnako ako mne :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  10. Kde kupim ten keratín? :D Mám pocit ze moje vlasy umierajú a neviem ako ich zachrániť. Myslím že hudobný štýl máme podobný :D
    Jane the virgin som pozerala a veľmi sa mi to páčilo zo začiatku ale potom ma to začalo nudiť a tak som to ani nedopozerala :/
    www.DanyČuks.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kupovala som ho v 101ke alebo v Tete (tieto 2 sa mi stále pletú :D). Tak to mi je ľúto, že ťa Jane až tak nezaujala - ja už netrpezlivo očakávam novú sériu :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  11. I would really like to know about these products. looks great!

    Would you like to follow each other? If the answer is yes, please follow me on my blog & I'll follow you back.

    http://www.okcheori.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Yeah, they are amazing! :) Sure and thanks for your comment :)

      Odstrániť
  12. Kallos jsem poprvé koupila na Spa&Beauty veletrhu, přesně, taky asi za 50 Kč a balení mi vydrželo zas do dalšího :D :D Je to super. Ale vím, že jsem si minulý rok koupila šampon na vlasy od Kallosu, ale nebyla jsem vůbec spokojená. Tak jsem ho vyřadila ze seznamu a zkouším další a další :D Teď jsem hodně spokojená s fructis řadou od Garnier.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Od Kallosu som ešte šampón nemala, vyskúšam a uvidím :) Garnier vlasovú kozmetiku som párkrát doma mala, ale veľmi mi nesadla :/
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  13. Já jsem keratinovou masku od Kallosu měla už dvakrát a je úžasná. Ještě jsem měla i šampon, který taky nebyl špatný, ale bez použití balzámu by mi vlasy šli těžko rozčesávat :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Táto maska je pre mňa zatiaľ jediná od tejto značky, ale tiež plánujem vyskúšať toho viac :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  14. Já si nedávno pořídila Kallos masku na vlasy multivitamin a je skvělá!

    www.petrabartakova.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tú som ešte neskúšala, zatiaľ sa snažím vypotrebovať tú obrovskú tubu keratínovej :D :) Ale rozhodne mám v pláne kúpiť si od nich ďalšie :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť