štvrtok 21. januára 2021

Moja denná rutina - tipy, ako zostať produktívny aj z domu!

 Ahojte, krásky!

V dnešnom článku som sa rozhodla o mierny odklon od bežných tém na tomto blogu a rada by som vám ukázala, ako prebieha môj bežný deň v týchto koronových a lockdownových časoch. Školu mám, samozrejme, prostredníctvom dištančného štúdia a aktivity vonku sa obmedzili len na prechádzku v prírode a individuálny šport. Trvá to už pomerne dlho a ja som si za ten čas stihla vytvoriť istú rutinu, ktorú dennodenne dodržiavam, a vďaka nej ostávam aj naďalej motivovaná a produktívna. Zazdieľam vám tipy a veci, ktoré pomáhajú mne a určite sa budem tešiť aj na vaše odporúčania dole v komentároch :)




Počas týždňa si nastavujem budík na 8:30, aby som v posteli nepreležala celé ráno. Rada by som povedala, že hneď nesiaham po svojom telefóne, ale toto je zlozvyk, ktorého som sa zatiaľ ešte nedokázala zbaviť. Keď teda skontrolujem všetky sociálne siete, vstávam z postele a snažím sa ju hneď ustlať, aby som do nej už nevrátila. 


(moja milovaná izba a posteľ alebo 50 odtieňov ružovej :D)


Ďalšie moje kroky smerujú do kuchyne, kde si pripravím raňajky a vždy si pri nich pustím nejaké video na YouTube. Nasleduje ranná hygiena - ešte pred umytím rada používam micelárnu vodu od Balei (je skvelá, odporúčam všetkými desiatimi) na vyčistenie akýchkoľvek nečistôt, ktoré mi sadli na pleť počas noci. Po umytí aplikujem krém (momentálne používam Grape Cream od Garnieru a celkom mi vyhovuje) a na pery nanesiem Lip Oil od Silcare, ktorý som vám spomínala už v tomto článku.





Najdôležitejšia časť dňa je pre mňa plánovanie - zasadnem za stôl (nad ktorým mám svoju vision board ako neustálu motiváciu), vytiahnem plánovače, ktoré som si  vytlačila z Pinterestu a zapisujem všetky povinnosti. Do Pinterestu som sa úplne zbláznila, keď som tam našla desiatky rôznych nádherných plánovačov na stiahnutie. Najviac ma zaujali týždenné, ale skvelé sú aj mesačné alebo stránky na Project Plan. Ak by ste chceli presne tie, ktoré mám na fotke, napíšte mi na Instagram a zašlem vám linky na tieto konkrétne, ale je tam naozaj nesmierne množstvo krásnych plánovačov. Plus si pripravím pohár vody s citrónom, aby som ho mala stále po ruke a počas dňa nezabúdala dodávať svojmu telu tekutiny.


(môj pracovný kútik :)




Pre mňa platí pravidlo, že čo nemám napísané na papieri, to zabudnem, prípadne úplne odignorujem. Každý človek si musí nájsť to, čo funguje na neho, ale u mňa je to jednoznačne dôsledná organizácia času a činností, inak ma pohltí prokrastinácia a strávim celý deň v posteli.






Nasleduje nemenná časť mojich rán a to je aktivita, ktorú som zaviedla len nedávno, ale veľmi sa z nej teším - učenie španielčiny! Hodiny španielčiny na jazykovej škole som navštevovala jeden rok, ešte počas štúdia na gymnáziu, ale odvtedy moja slovná zásoba vyprchala, čo mi bolo dosť ľúto. Preto som sa rozhodla vytiahnuť učebnicu, rôzne internetové stránky a vytvorila som si plán, ktorý pozostáva z naučenia 37 slovíčok za týždeň. Učím sa ich priebežne počas týždňa a vždy v nedeľu si ich všetky zopakujem. 

Určite odporúčam nájsť si teraz počas lockdownu nejakú dodatkovú aktivitu. Ak ste študent ako ja, máte pravdepodobne momentálne o čosi viac času a preto sa môžete zdokonaliť vo veciach, ktoré by ste za bežných okolností nestíhali. Mnoho ľudí si teraz počas korony osvojilo aj pravidelné cvičenie alebo beh, čo je tiež skvelá alternatíva. 




Počas momentálneho skúškového obdobia sa náplň mojich dní obmedzila na trojicu učenie (resp. písanie bakalárskej práce) - jedlo - oddych od učenia. Prestávky na relax využívam zväčša pozeraním seriálov, teraz som si obľúbila The Crown, konkrétne najnovšiu sériu, ktorá je aj o príbehu princeznej Diany a Charlesa.

Večernú starostlivosť o pleť väčšinou riešim len gélom od Balei, keďže sa nemaľujem a nepotrebujem dvojfázové odličovanie. Párkrát do týždňa si dávam aj masky, napríklad gélovú masku od Organic Shop (recenzia). Na hydratáciu používam Balea sérum s vitamínom C a na pery opäť Lip Oil od Silcare.





Nedávno som si zaviedla pravidlo, že už minimálne hodinu pred spaním odkladám telefón z ruky. Zvyčajne tento čas trávim čítaním a pitím mätového čaju. Momentálne som sa pustila do knihy, ktorú som dostala na Vianoce. Je to zbierka básní od americkej speváčky Halsey a ak by ste chceli spoznať aj ďalšie moje knižné tipy, napísala som o nich samostatný článok - Čo čítať? #karanténnetipy








Čo vám pomáha na udržanie si produktivity a motivácie pri práci z domu?


Majte ešte krásny zvyšok dňa! 


Nezabudnite sledovať môj blog pomocou svojej emailovej adresy (kolónka Sleduj môj blog) a takisto ma príďte navštíviť aj na Instagram Laura Máthe 


Predchádzajúci článok: Prvýkrát som vyskúšala značku Organic Shop –> Recenzie

46 komentárov:

  1. Omg love the decor! Vitória secrets is amazing! Love That brand <3

    www.pimentamaisdoce.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Thank you so much, Victoria´s Secret is one of my favourite brands ♡

      Odstrániť
  2. Veľmi pekné a dobré, nápomocné tipy! Mám to podobne ❤

    Blog de la Licorne *

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Teším sa, že sa ti moje tipy páčili :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  3. Tak vidím, že to máme veľmi podobné! Tiež práve píšem bakalárku, no zatiaľ som ešte dnes mala skúšku a v pondelok už poslednú, tak potom sa tomu už budem venovať naplno (resp. budem musieť,hehe). Tento článok sa mi veľmi páči, tiež potrebujem nejaké iste záchytné body za deň, aby som nestratila celý deň prokrastinaciou. Nemôžem povedať,že si zapisujem úplne všetko, ale snažím sa zapísať si aspoň to podstatné. Ja som jedným z tých ľudí čo si osvojili cvičenie doma a aj to si vždy zapisujem, aby som mala prehľad, kedy som koľko cvičila a kedy som mala rest day, nikdy necvicim totiž viac ako 3 dní za sebou, pretože sa mi osvedčilo, že keď je to viac, tak vôbec nevládzem. Musím povedať, že ja ako prvé ráno nemôžem brať do ruky mobil, pretože som taka, že ak by som to spravila, tak na ňom strávim celý deň. Neviem čo v tom je, ale moj mozog je tak naprogramovaný haha. Takže to mi určite pomáha najviac ak chcem byť produktívna. Tak ti držím palce s písaním bakalárky a maj sa pekne! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež som sa práve vrhla na cvičenie doma a mám to rovnako, že všetko musím mať zapísané :) Ďakujem krásne a tiež ti budem silno držať prsty s bakalárkou aj všetkými budúcimi skúškami :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  4. Mne pomáha hlavne vstať skor. Ak vstavam až okolo deviatej, tak neviem čo skor robit, mam celý den nejaký chaoticky a pocit že nič nestiham. Ja už školke povinnosti riešiť nemusim, ale teda pracujem na homeoffice, do toho podnikam, do toho dieta, varit obed, no je toho fakt dost.. Nudit sa nie je kedy.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne to vstávanie o 8:30 vyhovuje, do deviatej sa dám dokopy a deň sa môže začať :) Tak to ti verím, že máš toho až až :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  5. Mám to dost podobně jako ty :) Den si vždy naplánuju, co chci stihnout a tak :) Hodně vařím, peču a snažím se dodržovat i ten sport. Normálně čtu hned ráno knížku, ale teď to během zkouškového nedělám, kdy mám čtení plný zuby :D

    WantBeFitM

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež som mala presne takéto fázy, že keď som sa veľa učila do školy, žiadne knihy som nechcela ani vidieť :D
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  6. Musím říct, že jsem ráda, že chodím do práce. Být každý den doma mít online výuku bych asi nedala.A hlavně bych nedokázala mít takovou rutinu jako ty :D Z postele bych se asi v životě nevyhrabala a být nějak produktivní? To už vůbec ne :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som s tým tiež mala spočiatku ťažkosti, ale tak človek si musí nájsť systém, ak to chce zvládnuť :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  7. Máš moc hezkou rutinu a ty sladěné růžové fotky tomu dodávají šmrnc! :D :) Já jsem se konečně zaběhla do pracovního režimu a doufám, že už nás nenechají doma. Rutiny mám fakt ráda a sebemenší narušení mě vykolejí. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Snažila som sa do článku prepašovať aj zákutia mojej ružovej izby, aby to malo taký pozitívny nádych :D :) A tiež som presne človek, ktorý potrebuje rutinu :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  8. Máš skvělou rutinu, já mám jen takovou pomyslnou... většinou se budím bez budíku kolem 9. hodiny, už to mi připadá pozdě, ale díky sdílenému pokoji chodím déle spát, než bych chtěla...

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak v spoločnej izbe je to určite o trošku komplikovanejšie, človek sa musí prispôsobovať aj druhej osobe...:)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  9. Naprosto souhlasím! Důležité je vstát z postele zhruba ve stejný čas, hned ustlat, převléct se, plánovat a hodně pít. Skvělý článek! <3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veľmi sa teším, že súhlasíš a že sa článok páči :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  10. Super článek! Tak trochu se v něm vidím a máme to docela podobné. :) Před spaním se také snažím odkládat mobil a už do něj nekoukat, protože se mi pak v noci lépe spí. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne, tiež som spozorovala, že sa potom podstatne lepšie vyspím :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  11. predsa hneď je lepšie si nastaviť takúto rutinu a mať ten deň produktívny a lepšie sa cítiť ako ho celý stráviť pri Netflixe :) mám to dosť podobné, strašne sa mi páči tvoj set up table :) a ta kožušinka cez stoličku..inak aj začínam pracovať na tom že si neberiem mobil do postele, radšej si čítam knihu alebo si píšem niečo do diára.. :) inak veľmi skvelý článok

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja sa potom na konci dňa cítim previnilo, keď som neurobila nič produktívne :D Ďakujem! :) Určite je to dobrý návyk, nebrať si telefón do postele :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  12. Hezký článek. 🙂
    Můj den se odvíjí podle toho, jestli jsem doma sama, nebo se sestrou. Ale jelikož mám od posunu času problém vstát z postele, dodržují budík v sedm ráno a nejpozději v půl osmé vstávám - v opačném případě jsem celý den jak zpomalený film a nic nestíhám.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Už som tiež rozmýšľala, že by som si budík nastavila skôr, ale zatiaľ som sa k tomu ešte neodhodlala :D
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  13. Odpovede
    1. Ďakujem krásne, veľmi si to cením :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  14. Krásně růžové to máš, též mám kožešinku, u postele... Ráno je příjemný do ní zabořit nožky :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne! :) Mám veľmi rada ružovú, tak som sa ju snažila mať v izbe čo najviac :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  15. Taky mám denní rutinu práce na HO, ze které vystupuji málokdy. Včetně nařízení budíku na pravidlenou "vstávací" hodinu. Patří k ní i to, že nepracovní věci v PC otvírám až po pracovní době, abych se u toho náhodou nezapomněla, kalendář s poznamenanými pracovními termíny postavený na očích a pravidelná krátká polední procházka (občas spojená s nákupem).
    Hezký den

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S tým neotváraním nepracovných vecí je to skvelý postup! Ja toľkokrát otvorím niečo pomimo a zabudnem sa pritom aj na niekoľko hodín :D
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  16. Obdivuji všechny co si dokážou tak naplánovat den a být produktivní. Já bych to jen proležela. Naštěstí chodím do práce, takže aspoň to mě donutí něco za ten den dělat a hlavně vstát z postele :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Spočiatku som tiež mala veľký problém vstať z postele a robiť niečo zmysluplné, ale postupne som prišla na svoju rutinu a už to funguje bez problémov :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  17. Moc hezky sepsáno, určitě jsem na tom podobně. Mě zabírá ranní stlaní a žehlení vlasů, pak se mi vždy pracuje lépe! :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj mňa vždy nakopne, keď sa nejako upravím či namaľujem :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  18. Odpovede
    1. Tak to si ma veľmi potešila, ďakujem krásne :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  19. Máš to doma moc hezký. A s tím ránem to mám podobné. Naštěstí já se teď naučila probouzet už bez budíku, pravidelně před osmou hodinou. A já naopak po telefonu hned sáhnu ráda, protože mě jakoby probudí. Protože pokud bych v těch osm ještě usnula, jsem schopna pospávat pěkně dlouho. :D Tak kouknu na mobil, něco projedu a vstávám. A také hned stelu postel. Já bych se tedy do postele nevrátila, to nedělám. Spíš jen pro pocit uklizenosti. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež ma zrána mobil prebudí, ale bola by som radšej, keby som to zvládla aj bez neho :) Presne, tiež by ma veľmi rozrušovala neustlaná posteľ :D
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  20. Ja musím jednoznačne vstať, najesť sa a naplánovať si deň ❤

    Blog de la Licorne *

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Také si často píšu věci, které mám udělat, na papír. Více mě to motivuje a aspoň na to nezapomenu. Na tenis bohužel nemohu chodit, ale ještě, že nám nezakázali přírodu, takže každý týden chodím na koně :) <3, čtu si, doučuji kloučka, chodila jsem na běžky, učila se na zkoušky. Jak jsem psala, tělocvik nám prodloužili do konce LS, takže pravidelně chodím na tréninky, s přítelem vaříme, běháme, chodíme na výlety. Hlavně se nenudit :)
    Leník

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne, človek si musí nájsť nejaké aktivity aj mimo tých povinných, aby sa úplne nezbláznil :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  22. Skvelý článok. Ja som si rutinu našla počas prvého lockdownu ešte na jar minulého roku, ale teraz v tom trochu tápem. Moje dni sú veľmi založené na pocitoch a snažím sa všetko robiť na základe toho ako to cítim. Je to u mňa pomerne veľká novinka, pretože doteraz som bola sucker pre organizáciu, ale tá zmena ma celkom baví
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite nie je prospešné stále sa do niečoho nútiť a tiež mám občas také dni, keď sa mi vôbec nič nechce a celé ich preležím v posteli :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  23. Super tipy, jo jo jo, rutina je prostě naprostej základ! :) Bez ní bych se z tý karantény už dávno zbláznila. Zároveň je pro mě důležitý, aby to nesklouzlo do stereotypu, proto se snažím ty aktivity aspoň trochu obměňovat, chodit se procházet na nová místa, zkoušet nová jídla a tak. Doteď byl můj hlavní program škola, takže uvidíme, jak v té pauze mezi semestrama naložím s volným časem.😁

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak dúfam, že si nájdeš nejaké zaujímavé aktivity na vyplnenie tohto času :) Ja mám na práci akurát bakalárku, takže veľké voľno sa nekoná :D :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť