štvrtok 29. septembra 2022

Vydarený KOZMETICKÝ HAUL z eshopu COSIBELLA!

Ahojte, krásky!


V dnešnom článku sa môžete tešiť na celkovo až 5 recenzií veľmi zaujímavých produktov z eshopu Cosibella. Predtým, ako ma oslovili na spoluprácu, som z tohto internetového obchodu ešte nenakupovala, a to je veľká škoda! Majú široký sortiment rôznych značiek (veľa z nich som ani u nás v kamenných obchodoch nevidela), vrátane kórejskej kozmetiky, ktorá je čoraz populárnejšia. Balíček som mala doma dva dni po objednaní, produkty krásne zabalené a bez akejkoľvek chybičky. Ak by vás recenzované produkty zaujali, môžete sa dostať priamo na ich stránku kliknutím na názov produktu.


* článok vznikol na základe barterovej spolupráce, súčasťou článku sú affiliate linky

 

Laneige - Lip Sleeping Mask EX - Berry - Maska intenzívne regenerujúca pery EX - Berry – 20 g (cena: 20,90 € / 519 Kč)


Z webu Cosibella: „Maska intenzívne regeneruje suché a popraskané pery. Vďaka obsahu bambuckého masla a masla murumuru účinne bojuje proti suchým a popraskaným perám, vyhladzuje ich a zanecháva ich mäkké. Do prípravku pridaný kokosový olej a kakaové maslo vyživujú, vyhladzujú a regenerujú pokožku pier. Prípravok bol ďalej obohatený o ovocné extrakty: z malín a hroznového vína, ktoré vyživujú a zmierňujú podráždenie. Prípravok má jemnú ovocnú vôňu.“

Hneď ako prvý vám predstavím produkt, na ktorý som sa tešila úplne najviac! Krásna ružová maska na pery pred pár mesiacmi obletela všetky sociálne siete a beauty blogerky si ju nevedeli vynachváliť. Ja som dostala dvadsať gramové balenie, ale ak by ste chceli masku najprv len vyskúšať, v ponuke Cosibella nájdete aj malú trojgramovú verziu za 5 eur.

Obalom sa mi Laneige na 100 % trafili do chuti – ak by som niekedy vytvárala kozmetický produkt, presne takto by vyzerala moja predstava. Súčasťou balenia je aj malý aplikátor na nanášanie, s ktorým sa skvelo pracuje.

Hoci sa hovorí „nesúď knihu podľa obalu“, v tomto prípade to môžete bez obáv urobiť, lebo aj obsahovo je maska skutočne vydarená. Jemná krémová konzistencia je na perách maximálne príjemná, ľahko sa nanáša a zanecháva lesklý finiš (preto ju podľa mňa nemusíte využívať len počas spánku, ale ak vonku nenosíte rúže, pokojne aj počas dňa). Ja som masku poctivo skúšala každý jeden večer a nasledujúce rána som sa vždy budila s vyživenými, vyhladenými perami, na ktoré sa rúž nanášal jedna radosť. Za mňa táto maska patrí medzi najlepšie produkty starostlivosti o pery a určite si po spotrebovaní rada kúpim ďalšie balenie.

 

Paese - Beauty Powder - Sypký púder na pleť s jačmeňom – 10 g (cena: 10,50 € / 370 Kč)


Z webu Cosibella: „Púder so sypkým zložením, ktorý vďaka obsahu jačmenného prášku absorbuje prebytočný kožný maz, upokojuje a urýchľuje hojenie. Prípravok bol ďalej obohatený o sľudu, ktorá vyrovnáva zmatňujúci efekt, dodáva pleti zdravý lesk, rozjasňuje a zanecháva pleť saténovo hebkú. Púder vyhladzuje a dlhodobo fixuje make-up.“

Jediným zástupcom z dekoratívnej kozmetiky v tomto haule je sypký púder, na ktorý som sa tiež tešila, lebo už dlhé roky som si domov kupovala len klasické kompaktné verzie a nastal čas to trochu obmeniť. Na sypkých púdroch som fičala pár rokov dozadu, keď bol veľkým trendom baking, ale keďže moja pokožka je stále suchšia a suchšia, tejto technike sa už vyhýbam.

Paese fixačný púder s vyhladzujúcim efektom som nanášala klasickým štetcom na púder a samozrejme, že aplikácia spôsobovala o trochu viac neporiadku, ako tomu je so zapečenými púdrami, ale nešlo o nič strašné. A za ten vyhladzujúci efekt to naozaj stojí! Po nanesení na pleti vzniká až taký airbrushový efekt (v popise nazývaný ako saténový finiš), akoby ste si tvár v reálnom živote vyretušovali

Základom je samozrejme dobrý podklad (báza/krém a správny makeup, ja momentálne používam Catrice True Skin) a keď následne nanesiete púder, vaše líčenie ostane zafixované a tvár vyhladená po celý deň. Bežne sa maľujem o ôsmej ráno a odmaľujem okolo ôsmej večer a make-up stále drží, čo nie je len jeho zásluha, ale aj zásluha kvalitného púdru. Mám suchú pleť, preto neviem zhodnotiť, ako by si púder poradil s mastnou pleťou, ale za mňa a moju suchú pleť maximálna spokojnosť!

 

Alkmie - Microbiome 24h Calming Cream - 24hod. vyrovnávajúci krém - 50 ml (cena: 34,50 € / 850 Kč) 


Z webu Cosibella: „Upokojujúci krém zaisťujúci dlhodobú hydratáciu. Na báze 98,8 % zložiek prírodného pôvodu. Obsahuje kombináciu ryžového a sezamového oleja, ktoré chránia pokožku pred škodlivými účinkami UV žiarenia, účinne hydratujú, vyhladzujú a zlepšujú elasticitu pleti. Prípravok je ďalej obohatený o extrakt z tasmánskeho korenia, ktorý upokojuje, skvalán a vitamín E, ktoré hĺbkovo vyživujú a posilňujú, kmeňové bunky z mrkvy, ktoré upokojujú a komplex probiotík, ktorý má protizápalové vlastnosti a zabraňuje rastu mikroorganizmov. Produkt je vhodný pre vegánov aj vegetariánov.“

Keďže si moja suchá a citlivá pleť veľmi potrpí na poriadne hydratačné krémy, inak sa mi odmení šupinkami a začervenanými miestami, v mojom haule nesmie chýbať upokojujúci krém zaisťujúci dlhodobú hydratáciu.
Alkmie na prvý pohľad vôbec nie je hutný, ako väčšinou bývajú vyživujúce krémy, ale je naopak na pleti veľmi ľahký, bez problémov sa rozotiera, rýchlo sa vstrebáva a nezanecháva lesklý finiš. Keď som si ho dávala po prvýkrát, trochu som pochybovala o jeho hydratačných schopnostiach, ale ráno boli všetky pochybnosti zabudnuté. Po večernom nanesení a pôsobení celú noc sa ráno zobúdzam s upokojenou, vyživenou a vyhladenou pleťou. Čo si na ňom veľmi cením je, že pleť nerobí mastnou a lesklou, ako mnoho hydratačných krémov.
S touto značkou som sa teraz stretla po prvýkrát, ale po skvelej skúsenosti s krémom chcem vyskúšať aj iné produkty z tejto rady – síce nie sú najlacnejšie, ale ak máte problém so suchou pleťou, určite odporúčam dať šancu Alkmie Microbiome rade.

 

Alkmie - Sun Drops SPF 50 - 2-in-1 Sunscreen & Multi - Active Serum - 2v1 - Multifunkčné sérum s SPF faktorom - 30 ml (cena: 44 € / 1100 Kč)


Z webu Cosibella: „Ošetrujúce kvapky na tvár, ktoré zároveň zaisťujú vysoký stupeň ochrany pred UV žiarením. Sérum má matný finiš. Obsahuje chemické filtre, ktoré zaisťujú širokospektrálnu ochranu pred UVA a UVB žiarením, infračerveným žiarením IR a modrým svetlom HEV. Ochranné účinky podporuje rastlinný extrakt z Buddleja Officinalis alebo motýlí ker, ktorý minimalizuje účinky žiarenia, zmierňuje začervenanie a chráni pred fotostarnutím pleti. Inovatívna zložka – nektár z kmeňových buniek Lithops Pseudotruncatella zvyšuje syntézu vitamínu D v pokožke, revitalizuje, hydratuje a zaisťuje rovnováhu kožného mikrobiómu. Prípravok bol ďalej obohatený o pantenol, ktorý upokojuje podráždenie, regeneruje a zlepšuje elasticitu pleti, hyaluronát sodný a deriváty glukózy a xylitolu, ktoré hĺbkovo hydratujú a vitamín E, ktorý má antioxidačné účinky, chráni pred voľnými radikálmi a zabraňuje predčasnému starnutiu pleti. Kvapky môžete nanášať samostatne; na Váš obľúbený krém alebo ako bázu pod makeup.“

Napriek tomu, že leto nás už definitívne opustilo, stále je potrebné chrániť sa pred slnkom – čo bolo jedným z dôvodov, prečo som sa potešila tomuto séru s päťdesiatkou SPF faktorom (majú aj nižšiu verziu s SPF 30).


Ja som sérum používala vždy aspoň nejakú pol hodinku až hodinu predtým, ako som išla nanášať makeup a pleť bola pekne pripravená na líčenie. Nepotrebovala som už žiadnu bázu ani krém, makeup bez problémov priľnul. Na pohľad bola pokožka rozžiarená, upokojená, začervenania a podráždenia zmizli, zaznamenala som aj jemný matný finiš. Napriek tomu, že mám dosť suchú pleť, sérum ju dokázalo dostatočne vyživiť.

Tento produkt má však oproti ostatným, ktoré som len chválila, jedno veľké negatívum – zvolená forma nanášania. Balenie s pipetou sa väčšinou využíva pri vodnatejších produktoch, napríklad rôznych olejoch, ale tento krém je dosť hutný a je veľmi ťažké dostať ho von pomocou pipety. Vždy sa zabavím na dlhší čas, keď sa snažím vytlačiť dostatočné množstvo. Je to veľká škoda, lebo obsahovo je to skvelé sérum, ale to zdĺhavé nanášanie ma dosť odradzuje.

 

It's Skin - Tiger Cica Red Growl Daily Spot Gel - Gél na lokálnu liečbu nedokonalostí - 12 ml (cena: momentálne v akcii za 16 € / 390 Kč)


Z webu Cosibella: „Gél so špeciálnym zložením, ktorý pomáha hojiť nedokonalosti. Vhodný k lokálnemu použitiu, na jednotlivé vyrážky. Obsahuje niacínamid, ktorý má protizápalové a samo-regulačné účinky a rozjasňuje a kyselinu salicylovú, BHA kyselinu, ktorá veľmi účinne bojuje proti nedokonalostiam, má antibakteriálne vlastnosti a zabraňuje vzniku nových vyrážok. Prípravok bol obohatený extraktom z pupočníka ázijskeho a alantoín, ktoré zmierňujú podráždenie, upokojujú a urýchľujú proces regenerácie, extrakt z propolisu, ktorý má antiseptické a protizápalové účinky a tea tree olej, ktorý má baktericidné vlastnosti a pôsobí proti akné.“

Dnešný článok zakončíme bojom proti vyrážkam – a to konkrétne s gélom od Tiger Cica (mimochodom, skvelý názov! :D). Chvalabohu veľký problém s vyrážkami nemám, ale už niekoľko týždňov dozadu ma začala hnevať jedna osamotená na brade – veľká, červená, zapálená a hlavne neprehliadnuteľná. Odkedy som do boja s ňou zapojila tento gél (jedenkrát denne), konečne som začala vyhrávať. Nezmizla ešte úplne, ale v porovnaní s tým, aké to bolo na začiatku, je tam extrémny pokrok – už ju bez problémov zakryjem makeupom, nie je zapálená a každým dňom sa zmenšuje.

Gél má bezfarebnú, priehľadnú, jemnú konzistenciu, čo je veľkým plusom, ak si ho chcete naniesť aj počas dňa a nevyzerať pri tom špinavo (väčšina takýchto krémov na lokálnu liečbu má rôzne farby, ktoré si vonku nevezmete). Malé šikovné balenie sa vám zmestí do každej kabelky, a tak ho môžete mať všade so sebou.

Ak by som ho mala nejako na záver zhodnotiť – veľmi šikovný (zároveň aj praktický) gél, ktorý naozaj dokáže zabojovať aj proti tým najhorším vyrážkam. Samozrejme, nemôžete očakávať zázraky a myslieť si, že z večera do rána vyrážka úplne zmizne, ale o pár dní o nej už nebudete ani počuť :).

 

Ktorý produkt z haulu vás najviac zaujal? :)

Majte ešte krásny zvyšok dňa! ♡

 

Nezabudnite sledovať môj blog pomocou svojej emailovej adresy (kolónka Sleduj môj blog), aby Vám nič neušlo :)


Predchádzajúci článok: MAKEUP INŠPIRÁCIA: Ariana Grande v klipe POSITIONS

22 komentárov:

  1. Krásne fotky, aj produkty vyzerajú zaujímavo 😉

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne! S produktmi som bola veľmi spokojná ♡

      Odstrániť
  2. O e-shopu slyším prvně. Nicméně nejvíce mě zaujal krém a samozřejmě obaly :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež som ho predtým nepoznala, ale je to škoda, lebo majú naozaj rozmanitý výber produktov ♡

      Odstrániť
  3. já chci hrozně moc do své sbírky tu Laneige masku na rty, znám ji od kamarádky a je uplně boží a teda tuto stránku neznám, ale co jsem koukala, tak mají milion skvělých věcí a značek, které fakt ani neznám, přitom krásné produkty :) děkujeme za představení!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja ďakujem za prečítanie! ♡ Po tej maske na pery som tiež už dlhšie pokukovala a som veľmi rada, že som ju konečne mohla vyskúšať, je skvelá ♡

      Odstrániť
  4. Nejdřív teda chci napsat, že se ti povedly moc krásné fotky produktů! Mě nejvíce zaujal pudr. Přemýšlím, že bych si nějaký pořídila, ale právě mě odrazuje nanášení :D

    WantBeFitM

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne! ♡ S fotkami celkom bojujem, tak ma vždy veľmi poteší, keď ich niekto pochváli ♡ To nanášanie je trošku komplikovanejšie ako pri zapečených púdroch, ale zas robí naozaj krásny efekt :)

      Odstrániť
  5. O eshopu jsem ještě neslyšela, každopádně produkty jsou nádherné. A když čtu, že jsi byla spokojená, tak to je přímo skvělé :-)

    Ketrin ~ Vnímej blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite odporúčam navštíviť eshop, majú skvelú ponuku produktov od zaujímavých značiek ♡

      Odstrániť
  6. Všetko vyzerá tak skvelo. Ja mám od Laneige lip sleeping mask a je skvelá :) Ale veľmi ma zaujal ten sypký púder s jačmeňom :)

    SATIN DRESS

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Moc pěkný haul, od Laneige mám krém pod oči ale ta maska na rty vypadá super a možná bych ji i zkusila:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Krém pod oči tiež znie zaujímavo, musím sa naňho pozrieť :)

      Odstrániť
  8. Vypadá to na skvělé a kvalitní produkty. Balzám na rty od Laneige jsem už viděla u spousty blogerek a láká mě ho vyzkoušet. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Za mňa jednoznačné ÁNO, určite odporúčam masku vyskúšať ♡

      Odstrániť
  9. Ahoj, ty fotky jsou nádherné úplně jako z nějakého časopisu. Maska na rty mě zaujala, zrovna už druhý den mažu popraskanou pusu a ještě víc se mi líbí, že mají i malé balení. Občas se mi stane, že balzámy nestíhám spotřebovat před jejich expirací.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Oh, ďakujem krásne, veľmi si ma potešila! ♡ Masku na pery určite odporúčam, nielen krásne vyzerá, ale aj skvelo hydratuje :)

      Odstrániť