sobota 24. októbra 2020

HALLOWEEN 2020 - 4 rôzne snacky a tipy na haloweenske filmy!

Ahojte, krásky!
Viem, že súčasná situácia nám nedovoľuje žiadne veľké oslavy, ale sviatočne sa naladiť ide aj počas sociálneho dištancovania. Myslím, že práve teraz je ten najvhodnejší čas pripraviť si niečo dobré pod zub, ľahnúť do postele a spraviť si maratón haloweenskych filmov. 
Celkovo som si pre Vás pripravila štyri rôzne snacky, a začneme rovno tým, ktorý mi chutil úplne najviac ↓
  • Sladko-slaná pavučina
Na tento recept budete potrebovať tyčinky, čokoládu a trošku dávky trpezlivosti s vytváraním pavučiny. Jednu celú tyčinku uložíte na papier na pečenie, dve rozlámete a uložíte okolo strednej v tvare pavučiny. Následne roztopíte čokoládu - skvelo sa hodí čokoláda na varenie, ale aj klasická biela, ak to chcete mať rozmanitejšie. My sme ju neriedili, preto bola manipulácia, resp. kreslenie pavučiny lyžicou, náročnejšie, ale ak máte doma nejaké špeciálne zdobiace nástroje, nebudete mať žiadny väčší problém. Následne stačila aj pol hodinka v mrazáku a pavučiny sa dali jednoducho z papiera na pečenie odlúpnuť a bolo hotovo :)
  • Ovocní duchovia

Pri tomto snacku sa ani veľmi nedá použiť pojem recept, keďže ide o úplne ľahučkú vec - nakrájate Vaše obľúbené ovocie a napichnete ho na špilku. Haloweenske kúzlo spočíva v marshmallows, na ktoré čokoládou nakreslíte svojich duchov :)

A teraz trochu z odvrátenej strany, alebo keď sa beauty blogerka snaží zabŕdnúť do sveta food blogerov...
Na haloweenske prsty som našla všelijaké recepty na cesto, ale nakoniec som vybrala ten, čo sa mi viac pozdával. Áno, hádate správne - bol zlý.
Detailne som vykresľovala všetky záhyby na prstoch, poctivo vyhľadávala medzi mandľovými lupeňmi tie, ktoré najviac pripomínali nechty a takéto nádherne som ich vložila do rúry ↓
A o nejakých desať minút som z rúry vytiahla toto  ↓
Áno, mala som vtedy veľkú chuť celý tento článok zabaliť a pomyselne hodiť do koša :D Blogerka sa však musí za každých okolností vynájsť a preto som do zvyšku nevydareného cesta pridala kakao, dala ho do formy na muffiny a dúfala, že sa s nimi bude dať vymyslieť niečo kreatívne.
A podarilo sa! Na muffiny vyzerajúce ako pôda sme naliali trocha čokolády, do ktorej sme postavili polku dlhej piškóty ako náhrobok. Pre väčší efekt sme ešte čokoládou dopísali R.I.P. a kríž. Na naše hroby sme nakoniec pridali aj stopku levandule, aby to vyzeralo čo najdôveryhodnejšie :)
No a čo s tými nešťastnými prstami? Pre veľký úspech sme cesto vyskúšali spraviť ešte raz, tentokrát však podľa iného receptu a prišli sme na to, v čom sa ukrýval problém - STOP kypriacemu prášku! Akonáhle sme túto surovinu vynechali a všetky ostatné ostali rovnaké (vajíčko, polohrubá múka, práškový cukor, Hera maslo), prsty (a nechty z mandľových lupeňov) si konečne udržali svoj tvar aj po upečení.
Na dekoráciu a efekt práve odrezaných prstov sme použili chutný jahodový džem. Áno, využívam množné číslo, pretože sa Vám rovno priznám, že sama by som to celé dokopy nedala. Mala som okolo seba tím zložený z dvoch najlepších kamarátok a mamky, ktorým veľmi ďakujem za ich pomoc a trpezlivosť s mojimi neustálymi perfekcionistickými pripomienkami :)
A nakoniec pár tipov na filmy a seriály s haloweenskou tematikou na spríjemnenie týchto sychravých jesenných dní :)
Začneme klasikami, ktoré sa s týmto obdobím nepochybne spájajú, a to Casper a The Addams Family - Morticia je moja najobľúbenejšia postava, toľkokrát som ju už využila na svoju masku na Halloween (:D). Ja mám veľmi rada aj staršiu americkú komédiu The Haunted Mansion/Strašidelný dom (2003), kde sa rodinka vydá do odľahlého sídla, v ktorom sa dejú nezvyčajné veci. Je to taká príjemná oddychovka, často to dávajú aj v televízii, rovnako ako Death Becomes Her/Smrť jej pristane - tu hrá moja obľúbená Meryl Streep. Určite si veľa z Vás rado pozrie aj burtonovskú klasiku The Nightmare Before Christmas alebo Hocus Pocus. Ja som v detstve veľmi rada pozerala aj Scooby-Doo a ten má tiež niekoľko haloweenskych špeciálov, napríklad Scooby-Doo and the Ghoul School, alebo som sa tiež cez víkendy tešila na dobrodružstvá sestier Olsenových - vedeli ste, že ako malé natočili haloweensky film Double, Double, Toil and Trouble? Z novších kúskov sa celkom vydaril aj seriál Scream Queens, ktorý Vás určite nadchne minimálne skvelými outfitmi. V tomto období netreba zabúdať ani na špeciálne haloweenske časti klasických seriálov ako Simpsonovci, Priatelia, Teória veľkého tresku a jedna moja srdcovka z detských čias - Susedia :)

Oslavujete Halloween?

Majte ešte krásny zvyšok dňa! 

Nezabudnite sledovať môj blog pomocou svojej emailovej adresy (kolónka Sleduj môj blog) a takisto ma príďte navštíviť aj na Instagram Laura Máthe 
Predchádzajúci článok: ANNAYAKE - krém a maska na tvár

40 komentárov:

  1. Thanks for your sharing 😊 have a lovely week...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To jsou parádní tipy! Dřív jsme s kamarádkami slavili Halloween každý rok :) Bohužel pak vyrostly dřív, že já a to jsem starší :D Letos to úplně situace nedovoluje, ale doufám, že třeba příští rok bych ho zase uspořádat mohla! :)

    WantBeFitM

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež pevne verím, že si to ďalší rok vynahradíme :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  3. Ty prsty vypadají vážně brutálně! :D Určitě ale vyzkouším ty ovocné duchy, to je super sváča! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, sú až nechutné :D Tí ovocní duchovia sú úplne jednoduchí, ale vyzerajú super :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  4. Jeej, to je krásný článek! :) Prsty jsou naprostá bomba! :D

    Pauline's Tiny World

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem a veľmi sa teším, že sa páčia :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  5. To je pecka, moc se mi líbí ty prsty! Do toho asi uvrtám přítele, to by ho bavilo :D
    Jinak z tipů vše znám, ale i tak si některé vždy ráda zopakuji!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bola to sranda, akurát sa to cesto rýchlo roztápa, takže je potrebné byť rýchly :D :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  6. Tak tie pavučiny sú skvelé! Veľmi pekný článok!!
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sú aj veľmi chutné, určite odporúčam vyskúšať :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  7. Super tipy na halloween! Moc se mi líbí ty muffiny a krvavé prsty (díky za tu poznámku ohledně kypřícího prášku!). Já osobně jsem jako malá Halloween milovala, naše základka pořádala akci strašidelnou školu, kam jsme s kámoškou dlouhé roky chodily, ale celkově jsme tu strašidelnou dobu dost prožívaly :D. Teď už mě horory moc neberou, asi se bojím víc, než když jsem byla malá! :D Ale každoročně s přítelem dlabeme dýni a děláme drobnou podzimní výzdobu. Letos dokonce mamka nevědomky sehnala i halloweenský toaletní papír, což nás dost pobavilo :D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som práveže ako malá horory úplne nemusela, ale teraz ich zbožňujem :D A aj my sme doma mali ten haloweensky toaletný papier :D :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  8. So cool post,love it!
    Have a nice day <3

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Vau, krásný článek plný hezkých nápadů. určitě to dalo zabrat :D Vypadá to moc lákavě :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No povedala by som, že to bol jeden z najnáročnejších článkov, aké som tu kedy mala :D Ale s kamarátkami sme sa zabavili :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  10. Parádní článek, z těch halloweenských snacků jsem úplně nadšená, prsty a náhrobky se fakt povedly :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to sa veľmi teším, že sa páčia :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  11. moc krásná inspirace, takové halloweenské snacky by mě vůbec nenapadly! :) nejvíce se mi líbí ty pavučinky, budu muset taky něco takového vyzkoušet :)

    www.melissahartford.blogspot.com
    Melissa Hartford | lifestyle & fashion blogger
    Instagram

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S kamarátkami sme kvôli inšpirácii prehľadali celý Pinterest :D :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  12. Paráda, vyhrála sis, my na loňské Halloweenské party dělali taky spoustu dobrot,největší úspěch měli mumie. Klidně koukni do archivu u mě na blogu :-) tento rok tam najdeš zatím jen Halloweenský věnec

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite si popozerám tvoje výtvory a inšpirujem sa na ďalší Halloween :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  13. Tyjo, tak to je hodně kreativní!:D Já halloween neslavím, ale po přečtení tohohle článku mám chuť to změnit :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite by som ti odporúčala ďalší rok navštíviť nejakú haloweensku párty, je to veľká sranda :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  14. Téda, recepty jsou fakt super! :) To s tím nepovedeným znám, kolik se mi stalo různých failů, ale hezky si to pak vymyslela. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mala som to síce pri tom faili chuť zabaliť, ale nakoniec som bola šťastná, ako to dopadlo :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  15. Vše to vypadá skvěle, osobně moc Halloween nemusím, takže ani k němu nic nedělám a nepřipravuji. Ráda ovšem mrknu na různé tipy a zajímavosti. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Samozrejme, úplne chápem, že Halloween nie je pre každého :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  16. Moje jediná oslava Halloweenu v posledních letech byla nějaká party s kamarády, poslední dva roky to byl halloweenský turna v beerpongu, kam jsme se vždycky se spolubydlící převlékly za něco vtipného a pak děsně prohrály. :D Jinak tenhle "svátek" příliš neřeším, ani výzdobu ani nějaké filmy či pokrmy. :D
    Ale všechno se ti moc povedlo! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som to tiež minulý rok nejako doma neriešila, išli sme na párty, takže som riešila len svoj kostým :D Ale keďže tento rok žiadna párty nemohla byť, tak som si tú atmosféru spravila doma :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  17. Tyjooo to se ti moc povedlo, asi taky něco takového zkusím! :D :)
    Michaela Blog || Instagram

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak dúfam, že sa ti to tiež vydarilo :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  18. Moc se mi líbí ten piškotový náhrobek, to je bezva, že i když se ti něco nepovedlo zužitkovala jsi to k dalšímu výrobku :) Halloween neslavím, ale nijak ho neodsuzuju, líbí se mi třeba ta tradice dlabání dýní, to je super .)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, tekvice k tomuto obdobiu rozhodne patria :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť
  19. Mně zajímaly hlavně ty halloweenské filmy a musím se přiznat, že některé z nich jsem neviděla - ani Caspera třeba, což vím, že vidělo spoustu lidí. Ale na The Addams Family nedám dopustit - taky jsem se na ten film podívala těsně před Halloweenem. Zaujal mě film The Haunted Mansion, jelikož o něm jsem doposud neslyšela, ale vypadá to zajímavě.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. The Haunted Mansion je taká moja srdcovka, určite odporúčam pozrieť :)
      Ďakujem za komentár ♡

      Odstrániť